Navigace

Obsah

Akce

Omezit výpis akcí na


Datum konání: calendar calendar

2. 3. 2020 - 31. 3. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: Městská knihovna
Výstava fotografií z azylového domu sv. Petra v Záblatí. Ten je určen pro muže bez domova, kterým dům pomáhá různými aktivitami, aby jejich cesta do běžného života byla co nejsnazší a hlavně trvalá.

Otevřeno ve výpůjční době. celý text

Vernisáž- Šumava více než 50 objektivy 1
3. 4. 2020 - 31. 5. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: Městská galerie Volary
Fotoobrazy Šumavy od známých i méně známých fotografů a milovníků krás šumavské přírody. celý text

Country bál 1
4. 4. 2020 začátek od 20:00
Místo konání: Společenský sál radnice
Hraje kapela Rybníkáři
celý text

Taneční kavárna 1
5. 4. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: Společenský sál radnice
Taneční pro starší a pokročilé s taneční mistrem Tomášem Gaudníkem.

Taneční školu založil a vede taneční mistr Mgr. Tomáš Gaudník. Jeho první taneční kroky začaly již v dětství. Během dlouholeté taneční kariéry na vrcholové úrovni získal hned několik titulů mistra ČR ve standardních tancích, v latinsko-amerických tancích i v kombinaci 10ti tanců. V juniorské kategorii dosáhl semifinálového umístění na mistrovství světa a na několika evropských soutěžích i umístění finálových. Byl členem národní reprezentace ČSTS a získal nejvyšší mezinárodní výkonnostní třídu „M“ ve standardních i latinsko-amerických tancích. celý text

Divadlo Navětvi: KnihoMOLI 1
9. 4. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: kinosál Volary
Kdo nikdy nenašel v knize vytrženou a napůl snězenou stránku o nich asi ještě neslyšel. My ostatní ale dobře víme, že v našich knihovničkách se prohánějí malí broučci, kteří doslova a do písmene hltají příbehy v knihách.

Představení vám nabídne veselý náhled do jedné takové knihovničky a do života dvou obyčejných KnihoMOLŮ. Setkáte se spolu s nimi s významnými literárními postavami jako je Don Quijotte, Babička, Malý Princ, Pipi Dlouhá punčocha nebo vodník Česílko. Navštívíte i Říši divů a když budete sledovat pozorně, třeba se naučíte, jak si knížky jaksepatří vychutnat a jak použít sílu písmen ve svůj prospěch!

Představení s autorskou hudbou plné písniček, u kterého se budou bavit děti i dospělí.Kdo nikdy nenašel v knize vytrženou a napůl snězenou stránku o nich asi ještě neslyšel. My ostatní ale dobře víme, že v našich knihovničkách se prohánějí malí broučci, kteří doslova a do písmene hltají příbehy v knihách. celý text

Velikonoční pečení 1
11. 4. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Na bílou sobotu si budete moct přijít zakoupit čerstvé housky, česnekové placky, chléb, jidáše nebo mazance.
Pro děti zde bude připravena dílnička. celý text

Zájezd: Atom muzeum Brdy a Spálené Poříčí 1
18. 4. 2020 začátek od 08:00
Místo konání: Autobusové nádraží
Autobusem z Volar, jízdné 100 Kč za autobus, vstupné: 50 Kč důchodci, 100 Kč pracující.

Odjezd v 8:00 z autobusového nádraží Volary
Rezervace míst: 602 138 498 nebo pulkrabek@kic-volary.cz
celý text

Dokud se tančí 1
24. 4. 2020 začátek od 20:00
Místo konání: kinosál Volary
Divadelní představení Ženského amatérského spolku o tom, že to nejlepší, co se může člověku ve stáří přihodit, je zůstat mladý, ale ne vždy se to povede. celý text

VLV: Záhadné příběhy na Šumavě a v Pošumaví 1
29. 4. 2020 začátek od 18:00
Místo konání: Městská knihovna
Tentokrát si o knihách popovídáme s českým básníkem, prozaikem a badatelem Ondřejem Fibichem.

Bibliografie:
Země Jana Křtitele (1990, KDU)
Podoby soumraku (1995, Karmelitánské nakladatelství)
Čtyři rytíři (1997, Setkání)
Pasovské elegie (1998, Nakladatelství Franze Kafky)
Topografie (2001, Petrov) celý text

Zdeněk Izer 2
15. 5. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Zábavný pořad, ve kterém se diváci budou moci setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.¨
 
Vystoupení je opět obohacené videoprojekcemi, nejrůznějšími zábavnými kostýmy a převleky a světelnými efekty.
celý text

Šumavské lokálky- Železniční den Volary 1
20. 6. 2020 začátek od 08:00, délka 9 hodin
Místo konání: Železniční stanice Volary
Oslava 120. výročí železničního spojení Vimperk - Lenora a 110. let tratě Volary - Nové Údolí/Nová Pec, jízdy zvláštních vlaků, výstava železničních vozidel a mechanizace, historické drezíny, prodej upomínkových předmětů, občerstvení, doprovodný program.
Podrobnosti budou upřesněny. celý text

Volarské slavnosti dřeva  1
22. 8. 2020 - 23. 8. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: Náměstí

Bezbariérový vstup na akci

Vstup na akci povolen se zvířaty

Akce je vhodná pro děti

Volarské slavnosti dřeva 2020 celý text