Navigace

Obsah

Archiv akcí

Omezit výpis akcí na


Datum konání: calendar calendar

první předchozí
ze 8
poslední

Setkání před Betlémem 1
3. 12. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: kinosál Volary
Divadlo Víti Marčíka celý text

Jak Vendelín s čerty vařil 1
21. 11. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: kinosál Volary
A věřte nevěřte, v pekle se může dařit i lásce a nemusí to být jen ta, která prochází žaludkem.

Veselá, poučná i malinko strašidelná pohádka pro děti od 4 let. celý text

S padlou v zádech 1
14. 11. 2020 začátek od 20:00
Místo konání: kinosál Volary
Divadelní společnost Josefa Dvořáka
Postavička prostého lidového chytráka, který se zaplétá v šachové partii mocných, poskytuje vynikajícímu Josefu Dvořákovi prostor pro řadu brilantních klaunských čísel. celý text

29. 10. 2020 - 30. 10. 2020 začátek od 08:00
Místo konání: DDM Volary
Starší i mladší čarodějky, kouzelníci, bubáci, duši i kostlivci, užijte si, jak se patří, strašidelnou náladu v Domečku!
Nutné přihlásit se v DDM Volary do 26. 10. 2020, počet míst omezený. celý text

24. 10. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Nejnovější představení volarských divadelníků souboru VOSA.
Detektivní komedie ze světa šoubyznysu a malých penziónků, u které se diváci pobaví na účet celebrit a jejich bezmezných obdivovatelů. celý text

24. 10. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: Společenský sál radnice
Maminky maminkám! Oblečení, hračky, sportovní potřeby… z druhé ruky pro děti od miminek po teenagery.
celý text

Vyprávění starého vlka 1
16. 10. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: kinosál Volary
Bylo jednou jedno venkovské děvčátko. Maminka dívenku nadevše milovala a což teprve babička! Ta dobrá duše jí ušila červený čepeček, který jí tak hezky slušel a že dívenka nechtěla nosit jiný, začali jí všichni podle něho říkat Červená Karkulka. A toto si děti dobře zapamatujte, je to v mém vyprávění velmi důležité. Karkulka se jmenovala právě podle téhle čepičky. Nebyla tedy čepička podle holčičky, ale holčička podle čepičky, milé dětičky…

Jsou tedy vlci opravdu kanibalové? Kdo vlastně co sežral a kdo je skutečný hrdina? A není nakonec notoricky známá verze pohádky pouhou bulvární pomluvou?
Nejnovější inscenace divadelní společnosti Koňmo přináší konečně autentické svědectví starého vlka o tom, jak to s Karkulkou tehdá doopravdy bylo.

Představení kombinující hru s marionetami, činohru a živě provedené písně je určeno dětem od 4 let i jejich rodičům

Divadlo Koňmo celý text

15. 10. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: DDM Volary
Deskové hry pro seniory a jejich kamarády. celý text

13. 10. 2020 začátek od 16:30
Místo konání: Společenský sál radnice
Naučte se s odborníky spravovat svoje peníze na dálku a navíc z bezpečí domova. Přátelské posezení pořádané Českou spořitelnou a MÚ Volary. celý text

Vinetůůů! 1
10. 10. 2020 začátek od 18:00
Místo konání: kinosál Volary
Divadlo Radka Brzobohatého
Autorská komedie pro celou rodinu, na motivy románů Karla Maye a filmů Haralda Reinla. Nostalgická vzpomínka nejen pro pamětníky okořeněná nadsázkou a humorem… pro všechny příznivce romantiky divokého západu i dobré zábavy. celý text

Posvícenské pečení 1
10. 10. 2020 začátek od 10:10
Místo konání: Městské muzeum
A aby těsto pekařům dobře vykynulo a nakupujícím se lépe stálo ve frontě na výborné pečivo, přijedou zahrát KŮROVCI.
celý text

10. 10. 2020 začátek od 10:10
Místo konání: Společenský sál radnice
Oficiální ukončení cykloturistické sezóny 2020 celý text

Drakiáda 1
3. 10. 2020 začátek od 13:00
Místo konání: Louka u Menhirů
Dračí tvořivá dílna a malování na obličej v Domečku a pouštění draků na louce u menhirů. celý text

Šumavská toulání slzy Stožecké Madony 1
1. 10. 2020 začátek od 18:00
Místo konání: Společenský sál radnice
Křest a autogramiáda knihy Jaroslava Pulkrábka celý text

Dřevěné divadlo: Princezna na hrášku 1
29. 9. 2020 začátek od 15:00
Místo konání: Městské muzeum
Dramatizace pohádky H. Ch. Andersena je dílem Vlasty Špicnerové. Výprava a režie Jan Hrubec. Známá pohádka o zkoušce, zda je princezna pravá či falešná, je rozšířena o rodinné téma: Maminka (stará královna) nechce ještě svého synka (prince) oženit a tak ji přijde vhod, že se mu nedaří přivézt ze světa tu „pravou – opravdovou princeznu.“ Problém nastává, když jednoho deštivého večera na hradní bránu zabouchá „pravá princezna…“
celý text

Blázinec 1
24. 9. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Green Production a Bohumír Starý uvádí Miroslava Táborského v hororové komedii celý text

Cesta oblaků 1
22. 9. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: Městská galerie Volary
Vernisáž výstavy obrazů Pavla Hubeného a Aleše Šulce. celý text

VLV: Záhadné příhody na Šumavě a v Pošumaví 1
17. 9. 2020 začátek od 18:00
Místo konání: Městská knihovna
Volarské literární večery s panem Ondřejem Fibichem

Bibliografie:
Země Jana Křtitele (1990, KDU)
Podoby soumraku (1995, Karmelitánské nakladatelství)
Čtyři rytíři (1997, Setkání)
Pasovské elegie (1998, Nakladatelství Franze Kafky)
Topografie (2001, Petrov) celý text

Jezinky Bezinky 1
11. 9. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: kinosál Volary
Co vlastně víme o životě jezinek? Proč unášejí jen malé zlobivé chlapečky?

To se snaží odhalit dva potrhlí vědátoři - doktor Smolík a docent Jelének.

Protože žádnou jezinku nikdy nelapili - ba dokonce ani neviděli,

hledají inspiraci v pohádkách. Tam se to jezinkama jenom hemží!

Na konci nejsou naši badatelé o nic moudřejší než na začátku.

Potvrdili však jednu starou známou pravdu:

JEZINKY JSOU NESMRTELNÉ!



Více zde: http://m.divadloelf.cz/jezinky-bezinky/ celý text

HURÁÁÁ do školy 1
30. 8. 2020 začátek od 14:00
Místo konání: Základní škola
S tak dlouhými prázdninami je třeba se pořádně rozloučit! Sportovní a dovednostní soutěže, parkour, tvořivé dílničky, pohádka, kozí představení, zmrzlina, cukrová vata...., prostě zábava a legrace.
celý text

Tvořivá dílnička s paní Šedivou 1
23. 8. 2020 začátek od 11:00
Místo konání: Městské muzeum
Vytvořte si v dílničce svojí stonožku, motýlka, klauna, draka, nebo různá zvířátka: pavoučka, Ferdu mravence, kačenku, kuřátko.

Platba ceny materiálu na výrobek. celý text

Dva Kašpaři 1
23. 8. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Mezi dvěma kašpary (Jojo a Bobo) dochází ke konfliktům, protože oba většinou chtějí totéž. Ale přes veškeré potíže se vždy usmíří, mají se rádi a zůstávají přáteli. Představení Divadla Bořivoj se nechalo inspirovat lidovým jarmarečním divadlem.
Po skončení pohádky si děti můžou prohlédnout loutky a zákulisí a pak následuje Klaunská dílna: tvarování balónků, kouzlení, točení s talíři a další zábavné špásy. celý text

Hradišťan 1
22. 8. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem je lidová tradice.

Jiří Pavlica - umělecký vedoucí, housle, zpěv
Alice Holubová - zpěv
David Burda - klarinet, flétny, zpěv, manažer
Milan Malina - cimbál, zpěv
Roman Gill - kvinton, zpěv
Milan Gablas - kontrabas, zpěv
Josef Fojta - klávesy, perkuse, zpěv celý text

O ševci Kubovi 1
22. 8. 2020 začátek od 15:00
Místo konání: Městské muzeum
Kuba má doma hodnou ženu Andulku, vcelku by si ve své chaloupce žili spokojeně - jen kdyby Andulka trošku víc přemýšlela... Divadýlko Mrak nám ukáže, jak to vlastně s Kubou a Andulkou dopadlo.
Veselá, barevná pohádka, při které se publikum baví od začátku do konce. Švec Kuba má doma hodnou, ženu Andulku, ale po sérii za sebou rychle jdoucích průšvihů, za které může její hloupost, se Kuba rozhodne jít do světa. Ve světě se však setkává s hloupostí ve všech jejích podobách... Kuba se vrátí domů a začne si vážit Andulčina dobrého srdce.... celý text

Muzejní víkend pro děti s pečením 2
22. 8. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
V muzeu se pořád něco děje: pečení v peci, pohádky, dílničky a klauni. celý text

Pečení chleba 1
22. 8. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Druhé letošní pečení voňavých dobrot s mistrem pecařským panem Sobotovičem. celý text

O Palečkovi 1
22. 8. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Vyprávění příběhů o lidové postavičce Palečka se nechali inspirovat František Hrubín, Božena Němcová i Jan Werich, a ti zase byli inspirací pro autorské, dramatické zpracování pohádkového příběhu Divadýlkem Mrak.
Po pohádce dílnička pro děti i rodiče.

V rodině chalupníka se jednoho dne narodil chlapeček, nebyl o nic větší než palec u ruky, a tak mu rodiče dali jméno Paleček. Rodičům pomáhal, jak jen mohl. Jednoho dne dokonce tatínkovi „dostrkal“ oběd v košíku přímo na pole…a tam začíná naše pohádka. celý text

Volarské slavnosti dřeva  1
22. 8. 2020 - 23. 8. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: Náměstí

Bezbariérový vstup na akci

Vstup na akci povolen se zvířaty

Akce je vhodná pro děti

Volarské slavnosti dřeva se letos konat nebudou.



Rozhodnutí o konání či nekonání letošních slavností dřeva jsme odkládali na nejzazší mez a stále doufali, že se situace natolik uklidní, že je budeme moci uspořádat. Již před začátkem koronavirové krize byly kompletně připraveny jak po technické, tak po programové stránce.

Až do této chvíle si nasmlouvané kapely a další účinkující blokovali pro nás termín, za což jim patří velký dík.

Rozhodování nebylo jednoduché, vedle dlouhého seznamu pro jsme měli stejně početnou řadu argumentů proti.

Jsme si vědomi, že za dva měsíce může být situace znatelně odlišná od dnešní, na druhou stranu očekávaná účast šesti tisíců návštěvníků již z pohledu čistě statistického představuje velké riziko. Navíc dodnes není zcela jasné, jaká pravidla pro pořádání akcí budou platit v polovině srpna. Jak nám bylo řečeno, pro nás zcela zásadní zrušení povinných rozestupů by mohlo být stále vyžadováno.

Došli jsme k závěru, že nechceme slavnosti v polovojenském režimu, nechceme z dosud z tohoto pohledu bezproblémové Volary proslavit jako nové ohnisko infekce. Vzhledem k sílící neochotě lidí dodržovat předepsaná pravidla není v našich silách zaručit, že během slavností budou dodržována.

Jako protiváhu ke zrušeným slavnostem jsme na srpen připravili celou řadu menších akcí pořádaných jak na náměstí, tak v muzeu či v interiéru kina. Pivobraní, posezení s Doubravankou, pečení chleba, focení z atelierem Seidel, dětské dny v muzeu, koncert skupiny Hradišťan, komentované prohlídky Volar.

Věříme, že naše rozhodnutí pochopíte a společně se budeme těšit na Volarské slavnosti dřeva 2021, při kterých si připomeneme 150 let od povýšení na město. A slibujeme, že bude na co se těšit.

Jaroslav Pulkrábek, KIC Volary celý text

Komentovaná prohlídka 1
15. 8. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: Město Volary
Opět se podíváme na "staré město" a připomeneme si, co se během času změnilo a co zůstalo s pány Kozákem a Pulkrábkem. celý text

Posezení s Doubravankou  1
14. 8. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: Náměstí
Slavnosti dřeva sice nejsou, ale o dobrou dechovku nepřijdeme! Příjemné posezení na náměstí, občerstvení a třeba i tanec s kapelou Doubravanka nám to vynahradí. celý text

Seidlův muzejní den 1
8. 8. 2020 začátek od 10:00, délka 7 hodin
Místo konání: městské muzeum
Filiálka Seidelova fotoateliéru pouze na tento den přemístěna do Volar! Využijte příležitost a nechte si pořídit dobový snímek v historizujících kostýmech před Seidelovým malovaným pozadím. Vlastní kostýmy po babičce a dědovi výhodou, kdo nemá, tomu zapůjčíme klobouk, hůl či paraple..... Odnesete si krásný zážitek, tištěnou retro-fotografii 10 x 15 a kdo bude chtít, tomu jí pošleme i mailem. celý text

Modrý dým  1
1. 8. 2020 začátek od 18:00
Místo konání: Náměstí
K pivu a muzice patří i doutník. I tentokrát naši borci ukážou neochvějnou ruku a klidný dech. celý text

Volarské Pivobraní 1
1. 8. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: Náměstí
Novinky i tradiční piva nejen z Volarského pivovaru. K tomu všemu dobrá muzika kapely Dixie Old Boys, občerstvení, zmrzlina a pivní soutěže. celý text

Výtvarný workshop Volary - VWV 2020 1
31. 7. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: ZUŠ Volary
vernisáž výstavy celý text

VwV
31. 7. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: ZUŠ Volary
Vážení přátelé již tento pátek, vernisáž výstavy uměleckých děl vytvořených v průběhu Výtvarného workshopu Volary. Budete mít možnost spatřit originální umělecká díla inspirovaná nádhernou atmosférou Volar.

Vít PavlíK celý text

Výtvarný workshop Volary - VWV 2020 1
27. 7. 2020 - 31. 7. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: ZUŠ Volary
Umělci všech zemí spojte se a ve svých dílech odhalte krásu Volar!
Cílem tohoto projektu je uspořádat akci mezinárodního významu, kdy vzniklá umělecká díla přitáhnou pozornost odborné i laické veřejnosti a zviditelní město samotné. celý text

Můj sluha Saturnin 1
26. 7. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Hrané divadelní představení, které přiblíží divákům nejúspěšnější dílo Zdeňka Jirotky inspirované anglickou literaturou, známé již několik generací. Představení není úplnou kopií knihy, ale poutavou formou nabídne divákům nestárnoucí příběh i jinak než v dostupné knižní či filmové podobě.

Děj se odehrává v období 30. let první republiky. Postavy mladý pán, svérázný sluha Saturnin, dědeček, teta Kateřina a další osoby baví již několik generací diváků. Spolu s hlavními hrdiny zažijte tři týdny dovolené na dědečkově venkovském sídle. Dozvíte se, co vše se přihodí, když krom pozvaných hostů dorazí na prázdniny i ti, které nikdo nepozval, a dům náhlá povodeň zcela odřízne od civilizace.

Přijďte se podívat jak osobitý, pohotový, pracovitý a vzdělaný sluha Saturnin změní život svému pánovi, pražskému úředníkovi, který doposud prožíval klidný život. Dozvíte se, co se stane, když vás věrný sluha Saturnin přestěhuje z pohodlného bytu na loď, kde vás navštíví teta Kateřina, chrlící jedno přísloví za druhým, i se svým synem Miloušem.

Užijte si večer plný bláznivých nápadů Saturnina, v nichž najdete kus poezie, humoru, fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety, které dovedou udělat detektivku z jízdního řádu, a zjistěte, že člověk by nemusil tak zestárnout, kdyby si byl nezapomněl hrát. celý text

Komentovaná prohlídka 1
15. 7. 2020 začátek od 19:03
Místo konání: Železniční stanice Volary
Oblíbené prohlídky s pány Kozákem a Pulkrábkem, tentokrát po "nádražní čtvrti". Přijďte, nebude chybět ani správné nádražní hlášení. celý text

Volarský sekáč 2020 1
11. 7. 2020 začátek od 09:00
Místo konání: Maxovy louky
Spolek Ekocentrum- U Nás Volary a KIC Volary pořádají 12. ročník v tradičním ručním kosení. nebude chybět ani soutěž nejlepší Sekáč proti "Křuvinátororvi", ladné pohyby "hraběnek", občerstvení a dobrá pohoda.

vstupné dobrovolné celý text

Mistrovství republiky v kosení kosou 1
5. 7. 2020 začátek od 14:00
Místo konání: Mlynářovice
Mistrovství republiky v kosení kosou celý text

Pavel Kosmata: Najtál 1
4. 7. 2020 začátek od 17:00
Místo konání: Městské muzeum
Promítání unikátních snímků Nového Údolí. celý text

Křest Volarského kalendáře 1
4. 7. 2020 začátek od 16:00
Místo konání: Městské muzeum
Staré fotografie z okolí Volar s železniční tématikou poskládané do kalendáře 2021 musí pokřtít muž nejpovolanější- Pavel Kosmata, muž celoživotně spjatý s železnicí a to nejen profesně. Je také předsedou spolku Pošumavská jižní dráha s jehož pomocí se mu podařil uskutečnit svůj sen: položit koleje přes hranici Nového Údolí na Šumavě celý text

Kocour v Botách 1
4. 7. 2020 začátek od 15:00
Místo konání: Městské muzeum
Další klasická pohádka na odpoledne, tentokrát v podání divadla Buchty a loutky. celý text

Volarské pečení 1
4. 7. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Housky, chleba nebo česnekové placky.
Pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký- studio dellArte celý text

Muzejní den s pečením 1
4. 7. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Den pro všechny věkové kategorie. Pečení, dílničky pro děti, loutkové pohádky, nádražácká módní přehlídka, komentované prohlídky muzejních expozic, příjemná doprovodná hudba a na konec opékání špekáčků. celý text

Dlouhý, široký a bystrozraký 1
4. 7. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Městské muzeum
Studio dellArte otvírá svou klasickou pohádkou Muzejní den celý text

20 let Volarské záchranné služby 1
3. 7. 2020 začátek od 10:00
Místo konání: Náměstí
Ukázka práce volarských záchranářů. celý text

Mikulášovy patálie 1
28. 6. 2020 začátek od 19:00
Místo konání: kinosál Volary
Zrušeno ze stany divadelního spoleku Kašpar celý text

Šumavské lokálky- Železniční den Volary 1
20. 6. 2020 začátek od 08:00, délka 9 hodin
Místo konání: Železniční stanice Volary
Oslava 120. výročí železničního spojení Vimperk - Lenora a 110. let tratě Volary - Nové Údolí/Nová Pec, jízdy zvláštních vlaků, výstava železničních vozidel a mechanizace, historické drezíny, prodej upomínkových předmětů, občerstvení, doprovodný program.
Podrobnosti budou upřesněny. celý text

1. Volarský pěšour Zlatou stezkou 1
13. 6. 2020 začátek od 09:30
Místo konání: Železniční stanice Volary
Celkem 6km dlouhá trasa tam a zpět celý text

první předchozí
ze 8
poslední